Vi tilbyder et omfattende program af
bæredygtige materialer og recycle produkter
Materiale-kategori

Recycle – Post Consumer og Post Industrial

Genbrugsmaterialer opdeles typisk i to segmenter; Post Industrial – og Post Consumer.

I begge tilfælde udvikles der meget veldefinerede compounds af høj kvalitet. Post Industrial kvaliteterne er naturligvis af højere kvalitet og lidt dyrere, men faktum er, at Post Consumer kvaliteterne ofte klarer opgaven.

Med en stadigt stigende interesse for genbrugsmaterialer har Versalis lanceret REVIVE® serien, hvor egenskaberne forbedres ved tilsætning af ca. 25% nyvare til nøje udvalgte Post Consumer kilder.

Versalis REVIVE® er en produktserie med afsæt i basispolymererne; Polyethylen og Polystyren, hvor komponenterne genindvindes fra sorteret kommunalt plastaffald.

REVIVE® produktserien er blevet til en integreret del af Versalis globale cirkulære økonomiprojekter, hvor plastaffald fra kommunal indsamling omdannes til nye råvarer af høj kvalitet, der kan indgå i eksisterende produkter.

Post Consumer affald er typisk meget heterogent, hvorved de mekaniske egenskaber er stærkt svækkede og derfor meget vanskelige at genbruge. Dog udgør genbrugsmateriale-andelen op til 75% i REVIVE® PE-sortimentet på baggrund af den specifikke proces Versalis anvender, som tillader et termoplastmateriale med højere ydeevne ved anvendelse af et passende kompatibiliseringsmiddel samt potentielle additiver ved compoundering. Dermed vil materialerne fra Versalis REVIVE® være bedre egnet til anvendelse i applikationer, hvor post-consumer plast ikke normalt vil kunne anvendes.

Versalis REVIVE® indeholder en række af kvaliteter indenfor HDPE og LD/LLDPE:

  • REVIVE® PE COM75H er en HDPE-compound baseret på udvalgt plastaffald med høj densitet, der er egnet til brug med blæst film, blæsestøbning og ekstruderingsteknologi.
  • REVIVE® PE COM75L er en LD/LLDPE-compound baseret på udvalgt plastaffald med en lav densitet, der er egnet til brug med blæst film og ekstruderingsteknologi.

I produkt porteføljen findes også kvaliteter indenfor ekspanderbar polystyren (EPS), hvor indvindingen af genbrugsmaterialer beror på produkter som kopper, bakker og yoghurtbægre.

Producent – Versalis

Versalis ønske om at understøtte den cirkulær Økonomi indenfor diverse plastindustrier verden over, indledtes med en præcis strategi og konkret handlingsplan, hvor produktsortimentet giver plast nyt liv og bevarer dets værdi.

Igennem en stor forskningsindsats samt partnerskab med forskellige virksomheder indenfor plastindustrierne rundt i Europa har Versalis udviklet REVIVE® produktprogrammet, der er baseret på polyethylen og styren.

Dette segment, med genanvendt plastmateriale, udvider og supplerer produktporteføljen, således at deres kunder nu tilbydes innovative materialer, der bygger på genbrugt materiale med et højt niveau af mekaniske egenskaber.

Læs mere >

Det husstandsindsamlede genbrugsmateriale (Post Consumer) indsamles i Tyskland under meget veludviklede og gennemprøvede affaldshåndteringer. Tyskland har mere end 25 års erfaring i at håndtere denne type affald, og processerne til at sortere og forædle dette affald er ekstremt veludviklede.

Plastaffaldet bliver vasket, sorteret, filtreret og compounderet og efterfølgende homogeniseret på enorme anlæg med stor kapacitet.

Fra værket leveres der primært HDPE til både ekstrusion og sprøjtestøbning, men også PET fra returflasker.

Plastcom tilbyder:
Regenerat Compounds: HDPE i rød, gul, grøn, blå, grå og sort.
Regenerat flaske kværn: PET transparent i klar, blå og blandede farver.

Producent – Multiport GmbH

Multiport og søsterselskabet Multipet GmbH er samlet set en af Europas største Post consumer Recycling virksomheder.

Med en samlet kapacitet på mere end 70.000 ton og 150 medarbejder forarbejdes husstandsindsamlet plastaffald.

En lang række komplicerede processer sikrer en optimal homogenitet og kvalitet af hovedsageligt HDPE og PET.

Læs mere >

Post Industrial Recycling – RSH

Det industrielle genbrugsmateriale (Post Industrial) er typisk baseret på veldefinerede rene fraktioner fra store industrielle processer.

Vores leverandør RSH tilbyder både et stort og bredt standard sortiment af Industriel recyclede materialer, men også kundespecifikke compounds med afsæt i Industriel recycling, når der er behov for det.

Materialeprogrammet er opdelt i Regenerat og Compounds.

Plastcom tilbyder – Regenerat: PP, PPC, LDPE, LLDPE, HDPE, MIPS
Plastcom tilbyder – Compounds: PP, PPC, HIPS, ABS, PC/ABS, PP/EPDM, TPE

Producent – RSH Polymere GmbH

RSH Polymere GMBH er en af Tysklands største uafhængige compoundører med en samlet kapacitet på mere end 60.000 tons compound fordelt på 2 store anlæg i Hamburg området.

Produktsortimentet består af både recyclede materialer indenfor PP, PE og PS samt et stort compound sortiment indenfor forstærket PP, ABS og PC/ABS

Læs mere >

Basis
Polymerer

Konstruktions
Polymerer

PVC

Elastomerer

Recycle
Post Consumer/Industrial

Bæredygtige
Materialer

Kundetilpassede
Compounds

Masterbatch
Farver og Additiver

Cases og brancheløsninger

Fra plastråvarer til plastprodukter med ganske bestemte egenskaber.

Når plast skal anvendes til nærkontakt med børn og babyer stilles der altid de største krav til materialernes renhed og dokumentation for at materialerne ikke er sundhedsskadelige.

Plastcom arbejder med netop disse produkter og leverer mange spændende og unikke løsninger som naturligvis lever op til alle lovkrav.

Child Care

Plastcom har udviklet en lang række bløde og fleksible produkter til brug for produktion af diverse slanger.

Både tekniske slanger til f.eks. trykluft, men også kvaliteter til bl.a. haveslanger.

Vi leverer veldokumenterede materialer, som går til de største producenter. Især UV-egenskaber kan være et fokusområde for disse applikationer.

Haveslanger

Elektronisk og elektrisk udstyr (E&E) kræver en særlig opmærksomhed.

Her er der oftest tale om mange forskellige krav såsom brandegenskaber, elektrisk modstandsevne, gennemslagsspænding, di elektrisk tabsfaktor mm.

Plastcom har materialer der dækker de fleste behov, og vi rådgiver gerne om de forskellige materialer og deres fordele/ulemper hver især.

Elektriske komponenter

Når plast skal anvendes til nærkontakt med børn og babyer stilles der altid de største krav til materialernes renhed og dokumentation for at materialerne ikke er sundhedsskadelige.

Plastcom arbejder med netop disse produkter og leverer mange spændende og unikke løsninger som naturligvis lever op til alle lovkrav.

Child Care

Plastcom har udviklet en lang række bløde og fleksible produkter til brug for produktion af diverse slanger.

Både tekniske slanger til f.eks. trykluft, men også kvaliteter til bl.a. haveslanger.

Vi leverer veldokumenterede materialer, som går til de største producenter. Især UV-egenskaber kan være et fokusområde for disse applikationer.

Haveslanger

Værdiskabende rådgivning og innovation

Enten finder vi en egnet råvare indenfor sortimentet – eller også udvikler vi et helt nyt produkt til dig.

Viden der omsættes til kvalificerede valg

En optimal råvare er fundamentet for et plastprodukt med stærke egenskaber og forudsætningen for en effektiv udviklingsproces og en konkurrencedygtig produktions-økonomi.

At vælge den rette plasttype og masterbatch er derfor en vigtig, men også en kompleks beslutningsproces, fordi der er så mange faktorer, der spiller ind.

Når man hertil lægger de miljømæssige valgkriterier, er kvalificeret plastteknisk rådgivning af afgørende betydning for dit produkts funktionalitet, dit brands omdømme og dit økonomiske udbytte.

Det er vores fornemste opgave at optimere alle tre ting.

Fra idéudvikling til produktion vi er med dig hele vejen

Fra idéudvikling til produktion vi er med dig hele vejen

Kontakt

Tel: +45 59 18 55 08

Basis Polymerer

Beskrivelse:

Til gruppen af Basisplast regner man typisk Polyethylen (PE), Polypropylen (PP) og Polystyren (PS).

Disse 3 polymerer står for ca. 50% af verdens plastforbrug, og anvendes i alt fra folier, emballager, møbler, legetøj, drikkedunke, ølkasser, medicinsk udstyr, slanger, rør, isolation mm.

Basispolymererne (især PP) kan desuden tilsættes en lang række additiver for at tilføre specielle egenskaber. Det kan være kridt, talkum, glas, pigmenter etc.

Konstruktions Polymerer

Beskrivelse:

De tekniske plasttyper – også kaldet konstruktionsplast eller Engineering plastics – er en gruppe af plastmaterialer, der anvendes til krævende opgaver.

Her stilles der højere krav til egenskaber som f.eks. slagstyrke, stivhed, kemisk resistens, varmeresistens, slidstyrke og brandhæmmende egenskaber mm.

Konstruktionsplast besidder således en bedre kombinationen af fysiske, termiske og kemiske egenskaber end de såkaldte Basis Polymerer typisk udviser.

PVC

Beskrivelse:

PVC opdeles typisk i to segmenter – blød og hård PVC.

PVC er et alsidigt og derfor meget attraktivt materiale. Blandt de fremherskende egenskaber tæller transparens og god kemikalieresistens. Desuden opnås en høj grad af stivhed ved de hårde typer. Ved de blødgjorte typer opnår man derimod stor fleksibilitet foruden en høj grad af slagfasthed.

Én af PVC-materialets helt store fordele er, at det er ”født” selvslukkeligt – hvorfor man ikke behøver at tilsætte miljøbelastende brandhæmmere.

Alt dette kombineret med materialets høje genanvendelighed, gør materialet meget anvendeligt i mange sammenhænge.

Elastomerer

Beskrivelse:

Termoplastiske elastomerer er en meget bred produktgruppe af bløde materialer. De er alle kendetegnet ved høj fleksibilitet, men har hver især deres egne specielle styrker.

Elastomererne udviser ofte lignende egenskaber med gummi, men hvor eksempelvis TPE har den fordel, at den kan forarbejdes ved traditionelle termoplastiske processer.

Materialeegenskaber som kompression, olieresistens, transparens, slidstyrke, varmerestistens, soft touch indgår ofte i overvejelserne hos designerne, når den rette materiale-kategori skal vælges til fx bygningsmaterialer, automotive applikationer, sportsartikler, elektriske komponenter og husholdningsartikler mm.

Recycle – Post Consumer og Post Industrial

Beskrivelse:

Genbrugsmaterialer opdeles typisk i to segmenter; Post Consumer og Post Industrial.

I begge tilfælde udvikles der meget veldefinerede compounds af høj kvalitet. Post Industrial kvaliteterne er naturligvis af højere kvalitet og lidt dyrere, men faktum er, at Post Consumer kvaliteterne ofte klarer opgaven.

Som noget helt nyt og unikt tilbyder Plastcom også Bio-baseret Post Consumer materialer – såfremt reduktion af CO2 er et fokusområde.

Bæredygtige Materialer

Beskrivelse:

Plastcom har fokuseret på at kunne tilbyde spændende bæredygtige alternativer til traditionelle plastmaterialer. Innovationen er stor på markedet, men vi har håndplukket materialer fra de absolut mest spændende producenter og de seneste patenterede teknologier.

Vi har løsninger som virkelig kan rykke ved forståelsen af bæredygtighed.

Blandt de materialeløsninger som vi tilbyder, er bl.a.:

• Bionedbrydelige PLA baserede compounds
• Træfiberbaserede compounds – Biobaseret PE og PP
• Risskaller – compounds
• Post-consumer recyclet PE og PS
• CO2 neutraliserende biobaserede compounds

Kundetilpassede Compunds

Beskrivelse:

Hos Plastcom har vi den nødvendige plasttekniske indsigt til at forstå og indfri dine ønsker og krav til et ganske særligt plastprodukt eller applikation.

Vi arbejder med et stort netværk af kompetente leverandører, som hver især kan tilbyde at udvikle kundetilpassede compounds.

I tæt dialog med dig, og i samarbejde med vores producenter, udvikler vi en optimal compound, der vil løse netop din opgave.

Få mere information om de mange egenskaber vi kan sammensætte og justere.

Masterbatch – Farver og Additiver

Beskrivelse:

Plastcom er specialist inden for farver og additiver. Vores viden og erfaring er betydelig, og vi leverer i praksis løsninger til stort set alle opgaver.

Om det er opake eller transparente farver til diverse polymerer, eller om det er specialeffekter som marmor, glow in the dark, fluorescens, glimmer, metal eller lignende – så har vi løsningen hurtigt og enkelt.

Vi skelner typisk mellem 4 underkategorier når vi tænker masterbatch.

Farver:  Opake eller transparente farver til alle polymerer
Black:  Sorte højkoncentrerede Masterbatches
White:  Hvide højkoncentrerede Masterbatches
Additiver:   Funktionsadditiver som antioxidant, slip, antislip, UV, antistat, etc.