toggle menu
Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Med kundetilpasset masterbatch
får du det ideelle mix af egenskaber
Materiale-kategori

Masterbatch – Farver og Additiver

Plastcom er specialist på farver og additiver. Vi leverer løsninger til stort set alle opgaver.

Om det er opake eller transparente farver til diverse polymerer, eller det gælder specialeffekter som marmor, glow in the dark, fluorescens, glimmer og metal – så har vi løsningen hurtigt og enkelt.

Vi skelner mellem 4 kategorier, når vi tænker masterbatch.

Farver:
Opake elller transparente farver til alle polymerer

LyondellBasell tilbyder farvemasterbatch i alle nuancer og stort set til alle polymerer. Produkterne er velegnede til såvel meget tekniske applikationer som til stort set alle hverdagsprodukter. Forskellige markeder, herunder fleksibel og stiv emballage, landbrug, bilindustri, konsumer, design, elektronik, og byggeri er alle kendte anvendelsesområder. Vi tilbyder en faglig stærk support til brugerdefineret farvetilpasning og vil levere banebrydende løsninger til dine mest udfordrende farve- og effekt-applikationer.

White:
Hvide højkoncentrerede masterbatches

LyondellBasell tilbyder en bred vifte af hvide masterbatches med en koncentration på op til 80% titandioxid baseret på PE, PP, PS, PA, ABS og polyester. Disse masterbatches dækker applikationer såsom etiketter, laminerings- og beskyttelsesfilm, belægning, landbrug, tyndvægget emballage, fibre og ikke-vævede, BOPP, flasker og sprøjtestøbte artikler.

Additiver:
Paper match, antioxidant, slip, antislip, UV og antistat mm.

Additiverne anvendes bl.a. til BOPP, blæste folier, kalandreret film, plade- og profil ekstrusion, blæsestøbning og sprøjtestøbning.

Blacks:
Top kvalitet og højfyldte sorte masterbatches – Polyblak

LyondellBasell tilbyder et stort antal forskellige carbon black-koncentrater.

Kvaliteterne består af en lang række pigmentsystemer og giver overlegen procesbarhed og finish.

Det er muligt at vælge sort toning i nuancerne blå, jet, sort og brun og indfarvningen kan anvendes til en lang række polymerer.

Vi leverer løsninger til de mest krævende opgaver indenfor EUFC, FDA, UV, elektrisk ledende og når dispergeringen skal være helt i top

Lyondellbasell Polyblak koncentrater tilbyder de højeste krav til forarbejdning og ydeevne til industrier, herunder landbrug, byggeri og byggeri, emballage, bilindustrien og forbrugerprodukter.

Polyblak indeholder nøje udvalgte carbon black-pigmenter og polymerbærersystemer for at give den højeste dispersionskvalitet og fremragende fortynding inden for film, fibre og ikke-vævede, rør- og ekstrudering, sprøjte- og blæsestøbning mm.

Vi kan levere løsninger til sortfarvning, UV-beskyttelse, fødevarekontakt og halvledende samt forskellige tone- og farvestyrker i en bred vifte af polymerer.

Basis
Polymerer

Konstruktions
Polymerer

PVC

Elastomerer

Recycle
Post Consumer/Industrial

Bæredygtige
Materialer

Kundetilpassede
Compounds

Masterbatch
Farver og Additiver

Cases og brancheløsninger

Fra plastråvarer til plastprodukter med ganske bestemte egenskaber.

Plast anvendes bredt i bygningsindustrien og Plastcom har løsninger til mange forskellige applikationer.

Vi leverer hårde og bløde materialer til f.eks. vinduesrammer og tætninger, tagplader, kabelbakker, tagrender, nedløbsrør etc.

Bygningsindustri

Legetøj skal være sikkert og også veldokumenteret.

Plastcom har årtiers erfaring med velegnede polymerer og farvemasterbatch til legetøj.

Vi udvikler konstant nye farver til legetøj.

Naturligvis er legetøj direktivets EN71-3 en fast bestanddel af dokumentationspakken.

Legetøj

Elektronisk og elektrisk udstyr (E&E) kræver en særlig opmærksomhed.

Her er der oftest tale om mange forskellige krav såsom brandegenskaber, elektrisk modstandsevne, gennemslagsspænding, di elektrisk tabsfaktor mm.

Plastcom har materialer der dækker de fleste behov, og vi rådgiver gerne om de forskellige materialer og deres fordele/ulemper hver især.

Elektriske komponenter

Plast anvendes bredt i bygningsindustrien og Plastcom har løsninger til mange forskellige applikationer.

Vi leverer hårde og bløde materialer til f.eks. vinduesrammer og tætninger, tagplader, kabelbakker, tagrender, nedløbsrør etc.

Bygningsindustri

Legetøj skal være sikkert og også veldokumenteret.

Plastcom har årtiers erfaring med velegnede polymerer og farvemasterbatch til legetøj.

Vi udvikler konstant nye farver til legetøj.

Naturligvis er legetøj direktivets EN71-3 en fast bestanddel af dokumentationspakken.

Legetøj

Værdiskabende rådgivning og innovation

Enten finder vi en egnet råvare indenfor sortimentet – eller også udvikler vi et helt nyt produkt til dig.

Viden der omsættes til kvalificerede valg

En optimal råvare er fundamentet for et plastprodukt med stærke egenskaber og forudsætningen for en effektiv udviklingsproces og en konkurrencedygtig produktions-økonomi.

At vælge den rette plasttype og masterbatch er derfor en vigtig, men også en kompleks beslutningsproces, fordi der er så mange faktorer, der spiller ind.

Når man hertil lægger de miljømæssige valgkriterier, er kvalificeret plastteknisk rådgivning af afgørende betydning for dit produkts funktionalitet, dit brands omdømme og dit økonomiske udbytte.

Det er vores fornemste opgave at optimere alle tre ting.

Fra idéudvikling til produktion vi er med dig hele vejen

Fra idéudvikling til produktion vi er med dig hele vejen

Kontakt

Tel: +45 59 18 55 08

Basis Polymerer

Beskrivelse:

Til gruppen af Basisplast regner man typisk Polyethylen (PE), Polypropylen (PP) og Polystyren (PS).

Disse 3 polymerer står for ca. 50% af verdens plastforbrug, og anvendes i alt fra folier, emballager, møbler, legetøj, drikkedunke, ølkasser, medicinsk udstyr, slanger, rør, isolation mm.

Basispolymererne (især PP) kan desuden tilsættes en lang række additiver for at tilføre specielle egenskaber. Det kan være kridt, talkum, glas, pigmenter etc.

Konstruktions Polymerer

Beskrivelse:

De tekniske plasttyper – også kaldet konstruktionsplast eller Engineering plastics – er en gruppe af plastmaterialer, der anvendes til krævende opgaver.

Her stilles der højere krav til egenskaber som f.eks. slagstyrke, stivhed, kemisk resistens, varmeresistens, slidstyrke og brandhæmmende egenskaber mm.

Konstruktionsplast besidder således en bedre kombinationen af fysiske, termiske og kemiske egenskaber end de såkaldte Basis Polymerer typisk udviser.

PVC

Beskrivelse:

PVC opdeles typisk i to segmenter – blød og hård PVC.

PVC er et alsidigt og derfor meget attraktivt materiale. Blandt de fremherskende egenskaber tæller transparens og god kemikalieresistens. Desuden opnås en høj grad af stivhed ved de hårde typer. Ved de blødgjorte typer opnår man derimod stor fleksibilitet foruden en høj grad af slagfasthed.

Én af PVC-materialets helt store fordele er, at det er ”født” selvslukkeligt – hvorfor man ikke behøver at tilsætte miljøbelastende brandhæmmere.

Alt dette kombineret med materialets høje genanvendelighed, gør materialet meget anvendeligt i mange sammenhænge.

Elastomerer

Beskrivelse:

Termoplastiske elastomerer er en meget bred produktgruppe af bløde materialer. De er alle kendetegnet ved høj fleksibilitet, men har hver især deres egne specielle styrker.

Elastomererne udviser ofte lignende egenskaber med gummi, men hvor eksempelvis TPE har den fordel, at den kan forarbejdes ved traditionelle termoplastiske processer.

Materialeegenskaber som kompression, olieresistens, transparens, slidstyrke, varmerestistens, soft touch indgår ofte i overvejelserne hos designerne, når den rette materiale-kategori skal vælges til fx bygningsmaterialer, automotive applikationer, sportsartikler, elektriske komponenter og husholdningsartikler mm.

Recycle – Post Consumer og Post Industrial

Beskrivelse:

Genbrugsmaterialer opdeles typisk i to segmenter; Post Consumer og Post Industrial.

I begge tilfælde udvikles der meget veldefinerede compounds af høj kvalitet. Post Industrial kvaliteterne er naturligvis af højere kvalitet og lidt dyrere, men faktum er, at Post Consumer kvaliteterne ofte klarer opgaven.

Som noget helt nyt og unikt tilbyder Plastcom også Bio-baseret Post Consumer materialer – såfremt reduktion af CO2 er et fokusområde.

Bæredygtige Materialer

Beskrivelse:

Plastcom har fokuseret på at kunne tilbyde spændende bæredygtige alternativer til traditionelle plastmaterialer. Innovationen er stor på markedet, men vi har håndplukket materialer fra de absolut mest spændende producenter og de seneste patenterede teknologier.

Vi har løsninger som virkelig kan rykke ved forståelsen af bæredygtighed.

Blandt de materialeløsninger som vi tilbyder, er bl.a.:

• Bionedbrydelige PLA baserede compounds
• Træfiberbaserede compounds – Biobaseret PE og PP
• Risskaller – compounds
• Post-consumer recyclet PE og PS
• CO2 neutraliserende biobaserede compounds

Kundetilpassede Compunds

Beskrivelse:

Hos Plastcom har vi den nødvendige plasttekniske indsigt til at forstå og indfri dine ønsker og krav til et ganske særligt plastprodukt eller applikation.

Vi arbejder med et stort netværk af kompetente leverandører, som hver især kan tilbyde at udvikle kundetilpassede compounds.

I tæt dialog med dig, og i samarbejde med vores producenter, udvikler vi en optimal compound, der vil løse netop din opgave.

Få mere information om de mange egenskaber vi kan sammensætte og justere.

Masterbatch – Farver og Additiver

Beskrivelse:

Plastcom er specialist inden for farver og additiver. Vores viden og erfaring er betydelig, og vi leverer i praksis løsninger til stort set alle opgaver.

Om det er opake eller transparente farver til diverse polymerer, eller om det er specialeffekter som marmor, glow in the dark, fluorescens, glimmer, metal eller lignende – så har vi løsningen hurtigt og enkelt.

Vi skelner typisk mellem 4 underkategorier når vi tænker masterbatch.

Farver:  Opake eller transparente farver til alle polymerer
Black:  Sorte højkoncentrerede Masterbatches
White:  Hvide højkoncentrerede Masterbatches
Additiver:   Funktionsadditiver som antioxidant, slip, antislip, UV, antistat, etc.